ADANA / SEYHAN - Zeytinli Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun kuruluşu resmi kaynaklara göre 1938 yılı olarak bilinir. Ancak elimizdeki eski bilgilere ve köy büyüklerimizden (80 yaş ve üzeri ) edindiğimiz bilgilere göre, muhtemelen 1932 yılında köyde medrese olarak bilinen, büyükçe tek katlı eski bir binada okul ilk faaliyetine başlamıştır. (Bu yılı güçlendiren 1935 – 1936 yılına ait bir diploma defteri tarihi belge olarak elimizde bulunmaktadır.) Daha sonra öğrenci sayısı artınca, iki katlı bir binanın üst katı ve caminin de bir bölümü kullanılarak okul üç mekânda da faaliyetine devam etmiştir. Köyümüzde ilk görev yapan öğretmen Asım ÖZDEL Bey'miş. Nur içinde yatsın. Köyün ileri gelenlerinden Adil GİRAY Bey, bugünkü okulun yerini bağışladıktan sonra 1938 yılında bakanlık tarafından üç derslikli, ahşap tabanlı, taş duvarlı bir bina yapılmış ve yıllarca eğitim-öğretime hizmet vermiştir. Bina zamanla yıprandığından 1974 yılında tek katlı, üç derslikli yeni okul binası iki lojmanla birlikte yapılmış ve yıpranan eski bina terk edilerek atıl hale gelmiştir. 1980 yılında da bir lojman daha köylünün yardımıyla imece usulü yapılarak okul, üç derslikli ve üç lojmanlı yeni konumuna getirilmiştir. Okulumuz bu haliyle 24 yıl faaliyette bulunmuştur. Adana'nın birçok köy ve mahallesinde olduğu gibi doğu illerinden köyümüze ve yakın çevremize yapılan göç nedeniyle öğrenci sayısı artınca, okulumuzda dersliğe ve binaya ihtiyaç duyulmuş, 1998 yılında tarihi bina yıkılarak yerine temeli atılan iki katlı, sekiz derslikli yeni binamız 2000 yılında faaliyete geçmiş ve okul on bir derslikli bir kapasiteye kavuşmuştur. Nüfusun ve Öğrenci sayısının artmasıyla birlikte derslik ihtiyacı artmış üç derslikli bina ve lojman yıkılarak yerine 15 derslikli yeni bina yapılmış, 2018 yılından itibaren 8 derslikli bina ilkokul, 15 derslikli bina Ortaokul olarak kullanılmaya başlamış ve okulumuz son halini almıştır.

Yayın: 15.08.2022 - Güncelleme: 15.08.2022 12:32 - Görüntülenme: 143